Zomerkamp

Het hoogtepunt van een heel jaar scouting is altijd het kamp in de zomervakantie. De meeste groepen gaan dan een week kamperen in tenten. Alleen de kabouters verblijven in een clubgebouw. De bevers zijn nog wat jong voor een hele week van huis dus die gaan een weekendje weg. Ook organiseren de meeste groepen ieder jaar een proefkamp om alvast in de stemming te komen voor het zomerkamp.

Wanneer?
Het zomerkamp is altijd in de eerste week van de zomervakantie.

Waar?
Dit verschilt ieder jaar. De kamperende groepen gaan naar een kampterrein ergens in Nederland, de kabouters naar een nabij gelegen clubgebouw.

Sherrows & Stam
Uitzondering op de regel zijn de groepen vanaf 15 jaar. De sherrows gaan wel in de eerste week maar naar het buitenland. De Stam gaat in de tweede week van de zomervakantie naar het buitenland. Dit omdat veel leden van deze groep ook nog leiding zijn.

Gezinskamp

Kamperen, Feest, Familie, Gezelligheid, Sport, Bos, Eten,
Verkleedpartij, Barbecue, Hudo, Spelletjes, Kampvuur,
Dropping, Kinderspelen, Lachen, Spoor zoeken, Tent,
Verrassing, Vermaak, Kompas, Wandelen, Vertier, Verdwalen
Maar dan met de hele GEZIN!?

Het gezinskamp is een jaarlijks spektakel voor het hele gezin. Het is een weekend waarin u bijna niets hoeft te verzorgen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en voor zaterdagavond staat er geheel verzorgde maaltijd voor u klaar. Tijdens de avondspelen kunt u de oppas op uw kinderen laten passen.

Wanneer?
Het gezinskamp is altijd een weekend in September

Waar?
Dit verschilt ieder jaar. Vaak is dit ook één van de terreinen waar we met zomerkamp heengaan.

Verdere info & opgeven:
U kan uw eigen caravan of tent meenemen, wilt u graag mee maar heeft u geen kampeerspullen? Geen probleem, reserveer bij opgave een tent en Scouting Reeuwijk neemt een tent voor u mee. Voor informatie kunt u contact opnemen met Ria Nobel (396197) of Patty van der Werf (392199). Of stuur een mail naar gezinskamp@scoutingreeuwijk.nl

Kampgeschiedenis

Scouting Reeuwijk heeft door de jaren heen al heel wat scoutingkampen gehad. René Groenendijk heeft hiervan een overzicht gemaakt. Klik hier voor het overzicht.

Oud Papier

Al jaren haalt Scouting Reeuwijk, net als veel andere verenigingen, oud papier op om wat extra geld te verdienen. Hierdoor kunnen wij de contributie laag houden.
Sinds 2013 is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk  overgegaan op inzameling van papier via de bekende containers met blauwe deksel. Daarmee is ook de organisatie overgegaan naar Cyclus.  Scouting Reeuwijk helpt Cyclus nog wel met het ophalen van het papier om zo alsnog wat extra geld te verdienen.

Wanneer en Waar?

Reeuwijk Brug: in principe elke 2de woensdagavond van de maand. Maar dit kan afwijken.
Scouting haalt in Reeuwijk Brug papier op in de wijken die vallen tussen de raadhuisweg en de A12 (incl. het bedrijventerrein)

In Reeuwijk Dorp: in principe elke tweede donderdagavond van de maand. Maar ook hier zijn uitzonderingen mogelijk

Kijk daarom altijd voor de definitieve data van het ophalen op de gemeentepagina of de afvalkalender van cyclus.

Ondanks dat we een vaste groep helpers hebben, zouden we nog wat extra hulp kunnen gebruiken. Wanneer u wel zou willen helpen met het ophalen van het oud papier voor Scouting Reeuwijk neemt u dan even contact op met de coördinator van het oud papier via oudpapier@scoutingreeuwijk.nl want:

Velen handen maken licht werk!