Meteen naar de inhoud

Gezinskamp 2014

Gezinskamp 2014, een weekendje op safari.

Na weken van voorbereiding, was iedereen weer klaar voor een weekendje gezinskamp met de scouting. In het weekend van 20 t/m 22 september, gingen we op safari naar Sint Anthonis. Een bonte stoet van jagers, toeristen en allerlei dieren. Vanaf 18.00 uur was iedereen van harte welkom op het mooie kampterrein. Dit jaar waren er ook weer nieuwe gezinnen mee. Als eerste was het de bedoeling om met het gezin op de foto te gaan, in safaristijl met heuse safariauto’s. Er was alweer hard gewerkt door de mensen van de organisatie, want de grote tent en de tenten voor de gasten stonden al klaar. Nadat iedereen een mooi plekje had gevonden, was het tijd om te starten met koffie en hierna de uitleg voor het weekend. Rond 21.00 uur was het tijd om te beginnen met het avondspel. In het bos zaten allemaal dieren verstopt. In groepjes moesten de dieren, door middel van geluiden worden opgespoord. In het donkere bos, was het een drukte van speurders naar de dieren. Je moest alleen oppassen voor de dodende straal. Nadat het spel was afgelopen, was het kampvuur al lekker opgestookt. Voor de kinderen nog even bij het kampvuur voordat ze naar bed gingen. ’s Nachts werden we nog getrakteerd op onweer, maar gelukkig zonder veel regen.

De volgende morgen werden we rond 10.00 uur bij de grote tent verwacht. Het was tijd voor het knutselochtendje. Met elkaar knutselen in de trant van het thema. Er werden dieren, accessoires en andere safariachtige dingen geknutseld. Na de lunch werd iedereen in zijn safarikleding verwacht voor het middagspel. In het centrum van Boxmeer, moesten dieren gevonden worden aan de hand van cryptische beschrijvingen. Er moest gezocht worden naar een olifant, krokodil en vele andere dieren. Erg leuk om te zien hoe de groepjes fanatiek aan het “jagen” waren op de dieren. Alleen moesten we twee stropers in de gaten houden, deze konden dieren van je kaart strepen. In de tussentijd dat we met het spel bezig waren, was de kookploeg druk met het voorbereiden van het avondmaal. Na afloop van het spel, nog een lekker ijsje want het was warm weer en een beloning was wel verdiend. Bij terugkomst op het kampterrein was er nog even tijd voor je zelf, voordat we werden uitgenodigd voor het avondeten. De bbq was al warm en na het bikken, werd het menu voorgelezen. Er was een heus safarimenu samengesteld, met o.a. pindasoep, rijst met bobotie en een echte braai. Te veel om op te noemen. Na het toetje, kreeg de kookploeg een groot applaus. Het is iedere keer weer een verrassing en veel werk om voor ongeveer 100 mensen te koken. Hierna was het tijd voor de kinderdropping. Het was de bedoeling om een spoor van aluminium te volgen, onderweg waren er verschillende opdrachten die uitgevoerd moesten worden. Zo moest er een speelgoedhond gezocht worden in het bos. Ook moest het heideveld overgestoken worden, wat toch wel spannend was. Terug bij het kamp, was het tijd om nog even bij het kampvuur te zitten en nog iets lekkers snoepen en drinken. Hierna was het rustig aan tijd geworden voor de grote dropping. Iedereen in volle spanning, wat gaat het dit jaar worden. Mensen die verdwalen, schrikken of blaren krijgen? In de eerste groep zaten kids, die voor de eerste keer gingen lopen. Er moest een spoor gevolgd worden van rood-wit lint. Onderweg waren verschillende posten, met allemaal lekkere drankjes, waaronder Safari en Boswandeling, erg toepasselijk. Door het goede weer onderweg en de goed uitgezette dropping, was het voor iedere groep goed te doen. Dit jaar geen groepen die vijf uur aan het wandelen zijn geweest. Na afloop werd er bij het kampvuur tot in de vroege uurtjes nagepraat.

De volgende ochtend werden we om 10.30 uur bij de grote tent verwacht. We gingen met zijn allen ontbijten. Dus de gekookte eitjes, broodjes en melk mee. De kookploeg had nog voor een lekkere verrassing gezorgd. Zo waren er heerlijke fruitspiesen, komkommerspiesen met tomaat en vlatoetjes.

Erg lekker allemaal. Na het ontbijt was er tijd om te beginnen met het opruimen van alle spullen. Ook werd er uitgelegd wat het middagspel inhield. Alle mensen werden in groepen ingedeeld op basis van de geboortemaanden. Jong en oud door elkaar. Nadat de groepen aan de hand van de jaargetijden waren ingedeeld, kon het spel beginnen. Het was de bedoeling dat er verschillende spelen werden gespeeld. Waaronder een touwparcours, zaklopen in bigbags en wie is het snelst aan de overkant met behulp van lege kratten. Al met al leverde dit veel hilariteit en leuke momenten op. Nadat het spel was afgelopen, kwam het moment van afsluiten toch snel dichterbij. Met zijn allen alles opruimen en zorgen dat het terrein weer netjes werd achtergelaten. Tijdens de afsluiting werden er nog verschillende prijzen uitgedeeld en kreeg ieder gezin een leuke kampherinnering. Een bamboelijstje met hierop een safarifoto van het begin van het kamp. Erg origineel.

Nu was het einde toch in zicht gekomen. Na een weekend van veel gezelligheid en buiten bezig zijn met elkaar, was er nog een groot applaus voor de organisatoren van het weekend. Het is iedere keer weer veel werk om een gezinskamp mogelijk te maken. Moe maar voldaan ging iedereen weer op weg naar huis. Tot volgend jaar en zit je als gezin te denken, is dit iets voor ons? Geef je op en ga gezellig mee!

Klik hier voor de foto’s.

vrijdag / zaterdag / zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *